dimecres, 30 de desembre del 2009

La descripció

Què és descripció? És un mode d'organització del discurs que pretén representar lingüísticament a persones, animals, objectes, llocs, etc.

Ens hem plantejat alguna vegada on són presents les descripcions? Doncs bé, trobem descripcions a tot arreu i és per aquest motiu que la Rosa a classe de Comunicació ens va posar diferents cançons, ens va donar diferents fragments de llibres i ens va fer pensar en la redacció que vam fer de "Qui sóc jo?" i " Qui ets tu?".

La descripció no consisteix en dir o escriure un munt de paraules sense sentit, sinó que hem de seleccionar el que volem dir amb poques paraules per tal de transmetre al màxim. És per aquest motiu que abans de començar una descripció hem de pensar bé el què volem descriure i, allò què volem dir. Per tant, per aconseguir una bona descripció haurem de seguir una estructura.


Aquí us deixo escrit un fragment on descriu a Lisbeth Salander, una de les protagonistes de la triologia de Millenium:


"De constitució prima i de baixa alçària, Salander duu una estètica que es pot definir entre gòtica i punk. Té piercings a la cella, la llengua, el nas, el llombrígol i les orelles, així com diversos tatuatges, dels quals els més cridaners són un gran drac que taca la seva esquena i una vespa en el coll. Fumadora empedreïda i de tendències bisexuals, Lisbeth Salander és descrita com a posseïdora d'una intel·ligència extraordinària i memòria fotogràfica. És experta en informàtica i una de les millors intrusses del seu país, actuant sota el pseudònim de "Wasp" ("vespa" en anglès). Durant la seva adolescència i joventut va practicar boxa. Malgrat la seva intel·ligència, Salander té problemes per a relacionar-se amb la societat amb normalitat. Fruit dels diversos traumes que va patir de jove, Salander sent un odi patològic cap als homes que maltracten a les dones i no dubta a utilitzar contra ells la violència més extrema. "

1 comentari:

  1. hola bello blogg, bonita entrada, te encontré en un blogg común, si te gusta la poesía te invito al mio,será un placer,es,
    http://ligerodeequipaje1875.blogspot.com/
    muchas gracias, buen día, besos

    ResponElimina